My Calendar

Monday, December 29, 2008

Dating at AQUARIA ,KLCC....guess who?






salam

sabtu lepas g AQUARIA ,KLCC..hihi...dgn sapa ek?nati sy cite..most important people in my life gak
g KLCC naik moto dr bangi..huhu..bajet nk test jln2x kat KL ni..so sibok2x la try..
alhamdullillah sampai dgn selamatnye..ada la sesat 2 jln tp manage to get back on track
sebenarnye ni adalah adik kakak dating in d house..hehe...act g KLCC ngan adik num 3..muhamad faiz binti abdul jalil
dia dtg teman dr ari rabu lepas msa abis POP(x tau la stand for what?) kat MTD(maktab tentera diraja)
msa ari mula2x dtg dia juz duk umah since akak dia ni keja kan
so lepas tu kitaorng g alamanda la apa ag kan
sory la asyik g alamanda je sbb mmg tu la paling dekat nk g pon...huhu
so ari kamis cuti since krismas(25/12) so kitaorng g KL gak tp x masuk aquaria la sbb dah nk tutup...g petrosains pon dah tutup
so i promise himm to go back on sat...sbb tu la on sat kitaorng g KLCC ag
adik sy sorang ni mmg loyer buruk skit...mmg suka wat lawak tp insyaallah dah mature rsanya...mengada pon ada gak kdng2x(besalah adik kan)
yg adik sorang ni ada persamaan skit since kami berdua yg g boarding skol after PMR so fhm la idup2x kat asrama ni but his is horror than me since tempat tu mmg tempat buli orng la..but my little bro take it easy
dia ckp apa yg senior buat tu ada sebab that's way dia leh tahan n x kuar,...adik sy sorang ni pon ego gak sbb tu x kuar...malu la kalu kuar kan since kakak dia ni pon leh tahan msa duk asrama walaupon sakit sampai masuk hospital 1 minggu(x leh lupa btoii)
mmg kelakar la bila ingat balik asrama nye life but i learn a lots n same goes to him
bagus la gak adik asy sorangni positive thinking tp next year dia akan masuk form 5
hope he do well in his SPM
apa pon kitaorng g AQUARIA ni pon sbb dia mmg suka ngok haiwan ni..cite dia minat pon national geography ...apa2x je lah...x ingat nak eja plak la...otak cram jap...so kesimpulannye sy pon g la AQUARIA ngan bdk kecik ni(opss...silap plak...dia ni tinggi dr akak dia)
so lepas masuk aquaria apa ag kan
sy ni jln cepat la since ngok2x cam 2 je la binatang2x ni sbb ada binatang yg nk wat sy muntah bila ngok but for my brother plak dia explore satu2x la...siap baca xplanation yg panjang ag
adoiii...lama gak tunggu,....bukan x suka haiwan sy ni juz tengok skit2x as knowledge ok la kan
tp xpa la kita kena hormat cara adik2x kita since akak ni kena byk sabo
so ikutkan je la
lama gak la kat aquaria tu cz tangkap2x pic ag
bab pic ni adik x tangkap oic sgt tp akka dia sakan tngkap pic plak
yg lama nye sbb tunggu penyelam bg mkn ikan jerung n pirana..tu yg lama tu
adik sy plak sibuk nk rakam suma bnda sampai full memory dibuatnye
apa pon it was fun..tp dia burink kot jln ngan akak dia sbb kalu jln ngan kwn2x bukan main sakan ag...so better dia tau x suma bnda leh fun...(apa yg sy dah ckp ni..huhu..ntah la)
apa pon lepas jln2x...paksa adik belanja lunch la apa ag cz dia dpt duit ari ni
my dad kasi duit kat dia since dia nk jln2x...adoii...dgn kuasa veto suru adik belanja lunch kat aquaria...dia pon belanja je la walaupon nak mengelat....duduk kat umah msa mula2x tu x da pakaian jln2x pon
so kena la beli seluar satu since dia x nak pakai formal pant kuar...g alamanda beli jeans kat dia(walaupon sy x suka adik pakai jean tp nk wat cam na kan....ada bnda kena toleransi gak)
nasib baik ada sale masa tu
kalu x miskin akak ko ni nk beli jean sampai beratus ringgit...huhu
apa pon mmg nk ambik msa intern ni rapat ngan adik2x sy since dulu kat U akak dia bz
cuti pon x da sgt msa sem break
so hopefully leh recover balik la suma
apa pon selama 5 hari dia duduk nagn sy dia tanya
akak x masak ke?huhu...ayat power btoii..apa nk masaknye...dapur x da adikku..hidup bujang je kat bangi ni so mkn kat luar la everyday...huhu...mmg la bosan tp apa nk wat..kat U pon cam 2 gak...
apa pon mmg kitaorng try mkn mcm2x la...tp adik sy ni x suka mkn merapu sgt cuma kdng2x je la
dia mesti nk mkn nasi gak..complain kuat gak kalu mknnan x sedap..layan je la
my both brother mmg kuat complain pasal food....
for 5 days ada teman kat umah best la gak just umah sepah skit la
nak kema spon dia ada kat umah memain so pas dia balik baru kemas suma
apapon sy syg suma adik2x sy..moga diorng berjaya di dunia n akhirat
after dis bwak adik2x la g memana cz ada bodyguard ni sng skit
apa pon yg terjadi sepanjang intern ni im sure that's d best for me
masa kat aquaria ada la ambik pic nati sy share ek
apa pon im happy la kat aquaria n i know my brother better than b4
nati cite pasal 2 ag adik plak ek...kami ni 4 beradik je..hihi
apa pon air dicincang x kan putus
miss all of them since skang ramai dah idup haluan masing2x..kat U ,kat asrama, kat umah..susah nak jumpa sesama unless raya la..x tau ag la cam na pas ni
apa pon i will try to be a good sister..hihi
klah x tau dah nak ckp apa...bye sumee~~~

p/s: sory la kalu pic ni x best sgt dilihat..dlm aquaria ni byk sgt scene so kdng2x x sempat nk wat white balance balik..hentam je...main tukar ISO je ni..maaf ek
wasalam



~my little bro ngan helmet yg lupa nk simpan dlm moto...huhu~




~adik2x sy mmg tinggi dr akak dia..apa nk wat x leh tinggi dah~



~jom ngok KLCC....hahha~


~dengan buaya...tp x tau la buaya apa yg kecik cam ni..huhu..''anak buaya kot''


2 comments:

Marco Crupi said...

Hello I really like your blog, I would like a link exchange with you, I insert your blog to my favorite blogs ;)

the address of my blog is: http://marcocrupifoto.blogspot.com/

Ir in d house said...

hello there,
huhu...i nvr thought that someone will like my blog
it juz a digital diary for me
tq a lots